Криволап прокоментував провальні випробування російської ракети "Сармат" / колаж УНІАН, фото x.com/mt_anderson, скріншот

Днями розпіарена російська ракета "Сармат" вибухнула просто під час випробувань. Як зазначив авіаційний експерт, аналітик Костянтин Криволап це свідчить про "падіння імперської величі РФ".

В коментарі телеканалу Freedom він нагадав, що ракети "Сармат" росіяни випробують уже не вперше, і доволі регулярно. Примітно, що жодного разу на цих випробуваннях не було російського диктатора Володимира Путіна, який, мабуть, має якесь чуття  на потенційну небезпеку.

"Таке забарвлення хмари під час вибуху дає тільки окислювач, а саме азотна кислота. А те, що призвело до витоку палива і такого загоряння, говорить про падіння імперської величі РФ. Адже там кілька систем захисту, які дублюють одна одну і які повинні запобігати подібним ситуаціям. Але вони не спрацювали", – пояснив експерт. 

Відео дня

Зазначається, що подібні катастрофи вже траплялися – у 60-х роках минулого століття. Але це було початком історії ракетної техніки, і відтоді такого не повторювалося. Тож те, що трапилося на просторах країни-агресорки – унікальна аварія. 

"Я думаю, там дуже багато загиблих насправді. І навколо — досить велика територія заражена. Ми ще не все бачимо, тому що азотна кислота діє не дуже швидко, вона впливає поступово", – констатував він.

Вибух ракети "Сармат" в Росії

22 вересня повідомлялося, що в Росії просто під час випробування вибухнула ядерна міжконтинентальна балістична ракета РС-28 "Сармат". Вона здетонувала в шахті, знищивши полігон.

Тоді аналітики звернули увагу, що в район полігону приїздили чотири пожежні машини, які начебто "зреагували на лісову пожежу". 

Як це часто трапляється в Росії, там заявили, що нічого не знають про інцидент. Так, прессекретар Путіна Дмитро Пєсков сказав, що не має інформації про провал, який уже кілька днів обговорює весь світ.

Вас також можуть зацікавити новини: