Офіційна заява лідерів G7 щодо цього питання має з'явитися вже цього місяця / колаж УНІАН, фото Вікіпедія, pixabay

Країни "Великої сімки" мають намір залишити російські активи замороженими навіть після завершення війни в Україні. Про це повідомляє видання Nikkei, посилаючись на джерела в G7.

За словами журналістів, лідери G7 оприлюднять заяву з цього питання вже у цьому місяці. За інформацією високопоставлених посадовців ЄС, активи РФ будуть залишатися замороженими до того часу, поки Росія не компенсує збитки від своєї агресії проти України. 

"Ми… знову підтверджуємо, що суверенні активи Росії в наших юрисдикціях залишатимуться знерухомленими, доки Росія не припинить свою агресію та не заплатить за шкоду, яку завдала Україні", - наголосили у проєкті заяви лідерів "Великої сімки". 

Відео дня

У виданні додали, що у проєкті також йдеться про те, що блок буде гарантувати кредит Україні у розмірі 50 млрд доларів. 

Заморожені активи РФ - що відомо

Раніше ЗМІ підрахували, скільки F-16 можна купити для України за заморожені активи РФ. Відомо, що сума заморожених активів складає 300 млрд доларів, основна частина яких перебуває на західних рахунках у Європі. 

Також повідомлялось, що Велика Британія виділить $2,9 мільярда із заморожених активів РФ. У країні зазначили, що виділена сума буде спрямована виключно на потреби ЗСУ і може бути використана для розробки безпілотників, здатних літати далі, ніж деякі ракети великої дальності.

Вас також можуть зацікавити новини: