'Задумався про реінкарнацію': ЗМІ розкрили нюанси візиту Путіна до монгольських шаманів

Під час нещодавніх відвідин Монголії російський лідер Володимир Путін відвідував "шаманів", бо замислився над своєю реінкарнацією та очищенням карми - ЗМІ оприлюднили нові подробиці неофіційної програми диктатора.

Як пише "Можем объяснить", деталі цієї частини візиту з'ясував у своїх джерел у Москві колишній співробітник адміністрації президента і спічрайтер Путіна політолог Аббас Галлямов. Він пояснив, для чого Путін може вдаватися до східних метафізичних практик, будучи "воцерковленим християнином".

На думку Галямова, візит до Монголії був дивним, зокрема, офіційна поїздка виявилася "надто дрібнотравчатою" для президентського рівня.

Відео дня

"Тому й виникла думка, що є інша причина. Я думав, що він поїхав за піаром", - сказав політолог. Можливо, російський диктатор хотів продемонструвати, що йому не страшний ордер на арешт із Гааги, навіть якщо певна країна визнає Римський статут.

"Але у своїх джерел в адміністрації президента Галлямов з'ясував, що була й "метафізична частина" візиту. Її організовував друг Путіна Михайло Ковальчук - член-кореспондент РАН і голова Курчатовського інституту (спеціалізується, зокрема, на розвитку ядерної енергетики - УНІАН)", - ідеться в публікації.

"Цар був нами дуже задоволений", - повідомив один з організаторів заходу.

Як зазначається, для Der Spiegel журналіст Михайло Зигар писав, що це була зустріч із шаманами. За даними джерела Галлямова, Путін зустрічався з ламами - буддизм тибетського спрямування найбільш популярна релігія в Монголії.

Галлямов не виключає, що його співрозмовник міг переплутати, оскільки погано розуміється на певних релігійних напрямках.

Також наголошується, що буддизм допускає віру в язичницьких богів, при цьому Путін і раніше зустрічався з ламами.

Експерт констатує, що Путін - язичник: "Він людина досить релігійна, але не може задовольнитися банальним християнством. Він не може не відчувати, що занадто сильно суперечить заповідям Ісуса".

Як вважає Галямов, східні жерці потрібні диктатору для двох цілей. По-перше, дати додаткові сили для війни, по-друге, Путін стурбований своїм довголіттям і реінкарнацією.

"Він розуміє, що якась відповідальність буде, тому чистить карму. Його мета - уникнути відповідальності за скоєне", - упевнений експерт.

Путін їздив до шаманів

Як повідомляв УНІАН, нещодавно російський правитель Володимир Путін відвідував Монголію. За даними російського журналіста Михайла Зигаря, версію про поїздку Путіна до шаманів обговорюють джерела, близькі до Кремля. Монголія і Тува, куди Путін навідувався, вважаються батьківщиною наймогутніших шаманів світу, а диктатор уже багато років по-особливому ставиться до містики.

Зигар, пославшись на кремлівське джерело, писав, що перед початком повномасштабного вторгнення в Україну Путін також консультувався з різними шаманами і містики пророкували перемогу Росії. Ба більше, у Москві ходять чутки, що Путін не застосує ядерну зброю без благословення шаманів, щоб не розгнівати духів. Зигар зазначає, що Путін "нібито повернувся з Монголії задоволеним".

Вас також можуть зацікавити новини: