Невідомий об'єкт збитий США у 2023 році / фото Department of National Defence via Access to Information Request

З’явилось перше зображення одного з об’єктів, збитих над територією США та Канади у минулому році. Про це повідомляє видання CTV News

Американський винищувач F-22 збив об'єкт 11 лютого 2023 року, незабаром після того, як він увійшов у повітряний простір Канади над територією Юкон, яка межує з Аляскою. 

Це був один з трьох повітряних об’єктів, які були збиті над Аляскою, Юконом і озером Гурон між 10 і 12 лютого минулого року. 

Відео дня

Повідомляється, що вони були набагато меншими за китайську повітряну кулю, яка раніше спричинила гарячі дебати в ЗМІ. Нагадаємо, у минулому році Пентагон збив китайську кулю над американською територією. 

Ця ситуація викликала політичний резонанс, який, як повідомлялось, міг підірвати спроби Америки та Китаю врегулювати непрості відносини.

Невідомо, що саме було збито 11 лютого винищувачем F-22. Офіційні особи описали об’єкт над Юконом як "імовірну повітряну кулю"‎, яка мала "‎циліндричну"‎ форму. 

У заяві Пентагону говориться, що це була маленька повітряна куля з прив’язаним корисним вантажем.

Невідомі літальні об'єкти – що цікавого 

Раніше українські військові зафіксували НЛО над зоною бойових дій. Відео зняв дрон DJI, яким керував оператор. На кадрах можна бачити досить великий об'єкт, який нерухомо висить над поверхнею.

Також нагадаємо, що відомий астроном Адам Френк закликав не зв'язуватися з НЛО, адже це може бути небезпечним. 

Зокрема, він піддав критиці концепцію METI (Messaging to Extra-Terrestrial Intelligence) – спроби передачі міжзоряних послань. 

Вас також можуть зацікавити новини: