Юлія Навальна вважає, що агресія РФ в Україні є лише "війною Путіна" / колаж УНІАН, фото Вікіпедія, УНІАН

Юлію Навальну з моменту смерті свого чоловіка, російського опозиціонера Олексія Навального, вважають найважливішим критиком російського диктатора Володимира Путіна. Проте зараз її слова щодо війни в Україні викликають обурення, пише BILD

Зокрема в інтерв'ю для Die Zeit дружина покійного опозиціонера відповіла, як вона ставиться до наступу ЗСУ в Курській області. За її словами, ця ситуація "має дві сторони". 

Навальна вважає, що такі атаки ще більше згуртують народ РФ та зміцнять владу Путіна. 

Відео дня

Коли в неї запитали, чи вважає вона постачання зброї для України правильним рішенням, громадська діячка зазначила: 

"Складно сказати. Бомби вражають і росіян".

Також під час розмови Навальна наголошує, що це лише "війна Путіна". Однак коли їй нагадали, що саме звичайні російські військові кожного дня вбивають українців, вона відповіла: 

"Звичайно, люди воюють. Але це його війна".

Своєю чергою вдова Навального підкреслила, що коли-небудь Росія повинна буде вибачитися перед Україною. 

У коментарі для BILD зовнішньополітичний експерт Християнсько-демократичного союзу Німеччини (ХДС) Родеріх Кізеветтер зазначив, що Навальна "не має жодного співчуття" до українців, яких вбиває Росія.

"Очевидно, що вона не розуміє законне право України на самооборону, яке явно дозволяє і підтримує військовий наступ України на російську територію", - додав він.

Кізеветтер вважає, що Навальна є "партнером, який не заслуговує на довіру для відповідальної політики в рамках міжнародного права", а є скоріше "адвокатом імперських претензій Росії".

Водночас історик Ілько-Саша Ковальчук написав на своїй сторінці у соцмережі X

"Це інтерв'ю показує російську опозиціонерку, яка дає мало приводів для надії".

Олексій Навальний - останні новини

Як писав УНІАН, донька покійного російського опозиціонера Олексія Навального Даша працює у передвиборчому штабі кандидатки у президенти США Камали Гарріс. Зазначається, що вона з серпня є штатним менеджером команди кампанії Гарріс у Філадельфії.

Також журнал New Yorker опублікував уривки з мемуарів Олексія Навального, в яких йдеться про те, що опозиціонер передбачив свою смерть у в'язниці.  

"Я уявляю найгірше, що може статися, і приймаю це... Я проведу решту життя у в'язниці і помру тут", - написав він 22 березня 2022 року.

Також з мемуарів можна зрозуміти, що він змирився з тим, що йому "не буде з ким прощатися", і що всі сімейні свята будуть проходити без нього.

Вас також можуть зацікавити новини: