Водночас експерт вважає, що ймовірність використання Росією ядерної зброї вкрай низька / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, УНІАН

Росія не наважиться застосувати ядерну зброю, адже буде мати катастрофічні наслідки в першу чергу для себе. Про це заявив колишній командувач армією США у Європі Бен Годжес в ефірі "Еспресо"

Водночас він підкреслив, що світ повинен серйозно сприймати ядерну загрозу, адже РФ має тисячі одиниць цієї зброї та країну, очевидно, не хвилює кількість людей, які можуть загинути, навіть якщо це будуть росіяни. 

"Тому ігнорувати таку загрозу неможливо. Однак, я вважаю, що ймовірність того, що Росія справді застосує ядерну зброю, дуже і дуже низька, бо вона не отримує з цього жодної реальної вигоди. Вигода для Росії полягає в самій загрозі. Вони бачать, що ця загроза працює, особливо стосовно США та Німеччини, адже як наслідок, ми уникаємо певних дій", - зауважив Годжес. 

Відео дня

Офіцер армії США у відставці зазначив, що російський диктатор більше використовує ядерну зброю для погроз, ніж справді готовий її застосувати. За його словами, як тільки РФ застосує її, то це перестане бути просто загрозою, а наслідки стануть для неї катастрофічними. 

"Навіть Китай та Індія не зможуть продовжувати підтримувати Росію, оскільки вони втратять доступ до дешевих нафти й газу, які можуть стати мішенню для США. Тому, на мою думку, ймовірність використання Росією ядерної зброї вкрай низька. Коли Путін говорить про нову доктрину або проводить ядерні навчання, то все це частина інформаційної операції, спрямованої на постійне нагадування США: "Агов, у нас є ядерна зброя". Вони бачать, як ми реагуємо і наскільки нас це турбує. Тому в результаті ми фактично паралізовані", - пояснив Годжес. 

Ядерна зброя РФ - останні новини

Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров пригрозив застосувати ядерну зброю під час виступу на Генеральній Асамблеї ООН. За його словами, Захід нібито використовує Україну як інструмент для стратегічної поразки РФ і готує Європу до участі в цій "самовбивчій авантюрі".

Також експерт розповів, в якому зараз стані ядерна зброя РФ. Він зазначив, що пускові установки шахтного типу у противника деградовані як явище.

"Відновити вони не зможуть. А якщо візьмуться відновлювати, то будуть сипати мільярди доларів. Хай сиплють. Попри великий бюджет на наступний рік понад 140 мільярдів доларів - це означає відривати від чогось іншого. Від снарядів, зокрема", - пояснив експерт. 

Вас також можуть зацікавити новини: