Путін заявив про зміну ядерної доктрини РФ / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, GettyImages

Зміна ядерної доктрини Росії - це спроба маніпулювати Заходом, заявив в ефірі Radio NV військовий експерт Михайло Жирохов. 

"У нього (Путіна - УНІАН) не залишається ніякої можливості впливати на геополітику. Якщо у світі реально впливають з-за допомоги економічних, військових факторів, то після майже трьох років повномасштабної війни в Україні всі розуміють, що російське військо недостатньо підготовлене та озброєне для того, щоб загрожувати всій Європі чи США", - сказав Жирохов.

При цьому він додав, що попри маніпуляції, в ядерній тріаді Росії усе "не так добре, як хотілося б Путіну".

Відео дня

"На Заході величезна увага була до невдалого пуску ядерної ракети "Сармат", яка прийнята на озброєння, але досі підривається у шахтових установках. Це означає, що її боєздатність під великим питанням. І це... більш знакова подія, ніж те, що Путін проводить чергове засідання (Радбезу РФ - УНІАН) з черговими залякуваннями", - додав Жирохов.

Зміни в ядерній доктрині РФ: що відомо

Раніше Путін заявив про внесення поправок до своєї доктрини ядерного стримування. Одним із ключових пунктів стало те, що Кремль може застосувати ядерну зброю по неядерній державі навіть через запуск безпілотників.

Серед інших пунктів - можливість застосування ядерної зброї РФ у разі агресії проти Білорусі, а також якщо противник, використовуючи звичайну неядерну зброю, створює критичну загрозу російському суверенітету.

На думку заступника командира 3 ОШБр Максима Жоріна, зміни в російську "ядерну доктрину" - це черговий шантаж. На думку військового, він став можливий через позицію Заходу. 

Вас також можуть зацікавити новини: