Водночас Дмитро Пєсков не повідомив, коли саме такі зміни будуть опубліковані / скриншот з відео

Прессекретар російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що оголошені зміни щодо ядерної доктрини націлені донести сигнал "недружнім країнам". Про це він сказав в коментарі для російських пропагандистів.

"Оновлена ядерна доктрина посилає Заходу сигнал із попередженням про наслідки в разі нападу на Росію, причому необов'язково ядерними засобами. Усьому світу добре відомо про ядерний потенціал Росії, його стримувальну роль", - сказав Пєсков.

За його словами, "ядерна тріада Росії" є абсолютним гарантом ядерного стримування. Він додав, що розсудливі західні політики й раніше ставилися серйозно до слів Путіна щодо ядерного стримування. 

Відео дня

"Коригування в основи держполітики щодо ядерного стримування сформульовано, рішення про їхню публікацію ухвалюватимуть пізніше", - процитувало видання "РИА Новости" слова прессекретаря російського диктатора. 

Також Пєсков у коментарі "ТАСС" заявив, що Росія не планує нарощувати свої ядерні арсенали. 

Ядерна доктрина РФ - що відомо

Раніше заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков заявив, що Росія планує внести зміни до своєї доктрини застосування ядерної зброї у відповідь на нібито "ескалаційні дії Заходу у війні в Україні. За його словами, рішення "пов'язане з курсом на ескалацію наших західних супротивників" через війну в Україні.

Відомо, що теперішня ядерна доктрина, викладена у 2020 році, передбачає, що РФ може застосувати ядерну зброю в разі ядерного нападу противника або звичайного нападу, який загрожує існуванню держави.

Вас також можуть зацікавити новини: