Путін може отримати нового противника в особі Південної Кореї / колаж УНІАН, скріншот, фото REUTERS

Використання Росією військовослужбовців Північної Кореї у війні проти України може стати "величезною помилкою" з боку правителя Кремля Володимира Путіна, заявив експерт.

Оглядач Bild Альберт Лінк зазначає, що Міністерство закордонних справ Південної Кореї вже викликало російського посла в Сеулі, висловивши протест проти відправки військ КНДР для участі у війні проти України. За його словами, Путін таким чином може отримати ще одного потужного противника в особі Південної Кореї.

"Жахливий сценарій для Путіна: Південна Корея, яка досі підтримувала Україну лише гумдопомогою і касками, реагує на вступ Кім Чен Ина у війну - і відправляє Україні зброю. Маленька Південна Корея (лише трохи більша за Австрію) - одна з найбільших армій світу з приблизно 3,6 млн солдатів (500 000 активних, 3,1 млн у резерві)", - зазначає Лінк.

Відео дня

Експерт додав, що в Південній Кореї, де використовується зброя стандартів НАТО, процвітає оборонно-промисловий комплекс - уряд планує стати четвертим за величиною експортером зброї до 2027 року. На перших трьох позиціях розташовуються США, Росія і Франція.

"Якщо Південна Корея вирішить підтримати Україну зброєю, то, на думку експертів, це матиме величезний вплив на хід війни", - заявляє Лінк.

Інші новини про північнокорейських військових

Раніше УНІАН повідомляв, що військових КНДР, які намагаються втекти з Курської області, можуть залучити до штурмів проти ЗСУ. Зокрема, їх можуть змусити атакувати позиції в тій же Курській області.

Крім того, військових із КНДР можуть перекинути ближче до України. Однак використовувати, за словами експерта, їх можуть імовірно в Курській області, щоб заявляти, нібито вони захищають територію Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: