У республіканській партії вважають, що після таких дій США мають задуматися щодо військових дій проти КНДР /  фото ua.depositphotos.com

США мають розглянути можливість "прямих військових дій", якщо війська КНДР братимуть участь у війні проти України. Про це заявив голова Комітету з питань розвідки Палати представників Майк Тернер (республіканець від штату Огайо), передає The Hill

"Адміністрація Байдена-Гарріс повинна чітко заявити, що участь північнокорейських військ у цьому конфлікті є червоною лінією для Сполучених Штатів. Якщо північнокорейські війська вторгнуться на суверенну територію України, Сполученим Штатам необхідно серйозно розглянути можливість прямих військових дій проти північнокорейських військ", - підкреслив він.

Водночас речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі повідомив журналістам, що з початку до середини жовтня Північна Корея перекинула щонайменше 3 тисячі солдатів до Росії на кораблях з регіону Вонсан (КНДР) до східного російського міста Владивосток.

Відео дня

Він додав, що солдатів відвезли на три військові об'єкти на сході РФ, де вони проводять базову бойову підготовку. 

"Ми ще не знаємо, чи будуть ці солдати брати участь у бойових діях разом з російськими військовими, але така ймовірність, безумовно, викликає велике занепокоєння", - попередив Кірбі.

Також речник заявив, що якщо війська Північної Кореї будуть брати участь у бойових діях в Україні, то "вони стануть легітимними військовими цілями".

"Якщо вони будуть розгорнуті для боротьби проти України, це буде чесна гра, це будуть чесні цілі, і українські військові будуть захищатися від північнокорейських солдатів так само, як вони захищаються від російських солдатів", - зауважив Кірбі.

Війська КНДР в Україні - останні новини

Раніше видання Financial Times писало, що російський диктатор Володимир Путін планує за допомогою північнокорейських військових відбити в України захоплену Курську область. Також у Національній розвідувальній службі Південної Кореї повідомили, що війська, яких відправляють до РФ, належать до 11 армії КНДР, елітного підрозділу. 

Водночас колишній координатор Групи експертів ООН з Північної Кореї Г'ю Гріффітс заявив, що на війська КНДР в Україні чекає нищівна поразка, адже українці мають намір "розбомбити їх". 

Вас також можуть зацікавити новини: