Лукашенко вважає, що Путін не проситиме допомоги від інших країн / скріншот

Олександр Лукашенко заперечує повідомлення про те, що КНДР відправила своїх військових до Росії для участі у війні проти України. Про це лідер Білорусі заявив в інтерв'ю BBC.

Британський журналіст Стів Розенберг поспілкувався з Лукашенком і з'ясував, як він ставиться до відправлення військ КНДР до Росії, щоб вони воювали проти України. Білоруський диктатор відповів, що російський лідер Володимир Путін не допустив би подібного.

"Нісенітниця. Знаючи свій характер, Путін ніколи б не став умовляти іншу країну залучити свою армію до російської спецоперації в Україні", - сказав Лукашенко.

Відео дня

Розенберг уточнив у лідера Білорусі, що може статися, якщо повідомлення про відправлення військових КНДР у РФ підтвердяться. Лукашенко розповів:

"Це буде крок до ескалації конфлікту, якщо на лінії зіткнення опиняться збройні сили будь-якої країни, навіть Білорусі. Навіть якби ми вплуталися б у війну, бо ви, англосакси, одразу скажете, що з одного боку влізла інша країна, і в Україну буде введено війська НАТО".

Журналіст також дізнався, чи просив Путін коли-небудь Лукашенка надати білоруські війська для війни проти України. Лідер Білорусі відповів, що він не обговорював це питання ні з ким з російської сторони.

Розенберг зазначив, що Білорусь все ж таки зіграла свою роль у війні проти України. Він наголосив, що в лютому 2022 року повномасштабне вторгнення РФ почалося, частково, з білоруської території й Лукашенко дав дозвіл Кремлю зробити це.

"Звідки ви знаєте, що я дав дозвіл на використання білоруської території?", - обурився Лукашенко.

Лідер Білорусі додав, що на території його країни проходили навчання за участю кількох тисяч російських солдатів, і Путін почав відводити ці війська з того місця, де вони перебували на півдні Білорусі, дорогою, яка йде вздовж кордону з Україною:

"У якийсь момент він перенаправив частину цих військ до Києва. Я впевнений, що їх спровокували. Путін сам вирішує, як йому виводити свої війська. Через Київ. Або він міг піти через Мінськ".

Крім того, Лукашенко заявив, що не дзвонив Путіну для того, щоб дізнатися, що відбувається. За його словами, російський диктатор має право розпоряджатися своїми солдатами так, як вважає за потрібне.

Військові КНДР на війні проти України - важливі новини

Раніше УНІАН повідомляв, що розвідка Південної Кореї підтвердила інформацію про те, що Північна Корея відправила в Росію своїх військових для участі у війні проти України. За інформацією відомства, в РФ прибули близько 3 тисяч солдатів і це не межа.

Крім того, колишній координатор Групи експертів ООН з Північної Кореї Г'ю Гріффітс говорив про те, що війська КНДР в Україні зазнають нищівної поразки, якщо воюватимуть на боці Росії.

Також у Defence Express розібралися, яку зброю Північна Корея отримує від РФ за допомогу у війні проти України. За словами експертів, у КНДР немає багатьох військових технологій, яких вона потребує.

Вас також можуть зацікавити новини: