Велика Британія не готова до війни з Росією / фото ua.depositphotos.com

Збройні сили Великої Британії "не володіють необхідними масштабами, стійкістю і внутрішньою узгодженістю для підтримки стримувального ефекту та ефективного реагування на тривалі й інтенсивні бойові дії", ідеться в доповіді комітету Палати лордів із міжнародних відносин і оборони, пише The Telegraph.

У матеріалі наголошується, що всі свідчення вказують на те, що поточний розмір британської армії є недостатнім, і ставиться під питання, чи готова армія до можливої війни з Росією. У доповіді покликано ухвалити "мислення нації, що перебуває під реальною загрозою", повідомляє ЗМІ.

Відео дня

У мисленні населення Великої Британії має відбутися "зрушення", тому що люди мають бути готові до зростаючої загрози з боку Росії для європейської безпеки, заявив сер Патрік Сандерс, який пішов у відставку з посади начальника генерального штабу.

Він попереджав, що британцям доведеться бути покликаними на війну, якщо вона почнеться, оскільки армія занадто мала (72 500 осіб - мінімальний рівень з наполеонівських часів, уточнюють журналісти).

У тексті також зазначено, що рівень обізнаності громадськості про стан оборонної позиції Великої Британії є "гнітюче низьким".

У доповіді попереджають:

"Мислення нації, що перебуває під реальною загрозою, відсутнє, і існує термінова необхідність інвестувати у формування суспільного сприйняття цінності нацбезпеки".

У доповіді окремого комітету Палати лордів під назвою "Україна: Дзвінок для пробудження" зазначено, що повномасштабна війна демонструє необхідність покращувати не тільки "фізичні можливості", а й стійкість і психологічну готовність нації.

ЗМІ повідомляє, що Британія може прийняти концепцію "тотальної оборони" Швеції та Фінляндії, де будь-яка дискусія про війну розглядається як завдання для всього суспільства і залучає всі сектори уряду, економіки та цивільного населення до планування оборони.

Інші новини про союзників України

Раніше УНІАН повідомляв, що німці втрачають віру в Шольца через його дії щодо війни в Україні. У суспільних настроях тепер переважають песимізм і тривога, оскільки Німеччина "втрачає" своє місце у світі.

Крім того, очільник МЗС Болгарії заявив, що НАТО буде в безпеці, тільки з входженням до нього України. Він повідомив про це під час традиційної трансатлантичної вечері міністрів закордонних справ ЄС і НАТО, яку влаштував держсекретар США Ентоні Блінкен.

Вас також можуть зацікавити новини: