Північна Корея постачає Росії артилерійські снаряди / колаж УНІАН, скріншоти

Північнокорейські зношені артилерійські снаряди утримують Росію в бою. Як пише американський журнал Foreign Policy, поставки старих і часто ненадійних боєприпасів із КНДР за останній рік стали однією з найбільших загроз здатності України протистояти наступу російських військ.

З посиланням на експертів зазначається, що станом на поточне літо в Росію було відправлено щонайменше 2 мільйони снарядів, багато з яких були старими, зіпсованими або якоюсь мірою несправними.

Як зазначив колишній співробітник Держдепартаменту США та експерт з розповсюдження північнокорейської зброї Ван Діпен, це не високоякісні боєприпаси, але без них "російський спосіб ведення бойових дій буде важко підтримувати":

Відео дня

"Російський спосіб захоплення території - це великі артилерійські обстріли з подальшим просуванням".

Старший науковий співробітник програми Росії та Євразії у Фонді Карнегі за міжнародний мир Майкл Кофман погодився з тим, що північнокорейські артилерійські снаряди "не дуже хороші", але, за його словами, "коли справа доходить до артилерійських боєприпасів, кількість має свою власну якість".

Експерт підрахував, що саме поставки з Північної Кореї дозволили Росії "в критичний рік" підтримувати артилерійську вогневу перевагу над українськими військами на рівні 3 до 1 і вище.

Саме тому величезна кількість навіть неякісної зброї з КНДР на полі боїв викликає таке занепокоєння в українських військових лідерів та офіційних осіб США, пише журнал.

КНДР постачає Росії зброю - що повідомлялося

Нагадаємо, у серпні в доповіді Агентства військової розвідки Південної Кореї зазначалося, що з середини 2022 року Північна Корея відправила в Росію 13 тисяч морських контейнерів, у яких могли перевозити озброєння.

Вказувалося, що через східний порт Наджін могли переправити понад 6 мільйонів 152-міліметрових артилерійських снарядів.

Крім того, є висловлювалися припущення, що КНДР також могла поставити Росії 122-мм артилерійські снаряди, мобільні зенітні та протитанкові ракети.

Вас також можуть зацікавити новини: