Володимир Путін шукає альтернативу або доповнення російському "гарматному м'ясу" / фото REUTERS

Ліквідація 6 північнокорейських військових внаслідок ракетного удару ЗСУ по окупованій частині Донбасу є ще одним свідченням формування тіснішої осі Москва-Пхеньян. Також це може вказувати на подальші спроби Кремля сформувати своєрідний "іноземний легіон" для війни в Україні, пише італійська газета Corriere della Sera.

Видання зазначає, що Північна Корея вже забезпечує левову частку артилерійських снарядів, які Росія використовує на фронті. Але КНДР також має досить велику армію. В умовах високих втрат і постійної потреби в новому "гарматному м'ясі" Росія могла б "орендувати" деяку кількість північнокорейських солдатів, щонайменше для виконання допоміжних небойових завдань, пише видання.

Хоча сам російський диктатор раніше публічно заявляв, що Росія не потребує північнокорейських солдатів, реальність дещо складніша. Російські Telegram-канали, що мають контакти в Міноборони РФ, уже кілька місяців мусолять чутки про відправку північнокорейських військ на Донбас. А конкретно - кількох інженерних бригад для будівельних робіт.

Відео дня

Південнокорейські журналісти навіть встигли підрахувати, що оренда 3-4 північнокорейських інженерних бригад обійшлася б Кремлю в 115 мільйонів доларів.

"Шестеро північнокорейців, які загинули в четвер на "навчаннях", точно не збиралися ремонтувати дороги. Уся ця історія залишається непроясненою, проте вона несе в собі подвійний урок", - пише Corriere della Sera.

Перший висновок, який робить газета: вісь "Москва-Пхеньян-Тегеран-Пекін", яка допомагає діям Росії в Україні, стає дедалі впізнаванішою. Другий висновок: стратегія Путіна з формування свого роду іноземного легіону теж стає дедалі виразнішою.

"Його генерали віддають накази про наступ, не піклуючись про збереження життів. Тому Кремлю потрібні іноземці, яких можна кинути в топку, і він вербує їх злочинним шляхом", - пише газета, наводячи приклади того, як Москва обманним шляхом заманювала на фронт громадян Індії, Куби, країн Африки і навіть мінімум одного данця.

Але головним джерелом "іноземного легіону Путіна" є таджики, казахи та інші мігранти з Центральної Азії. Щоправда, в їхньому випадку схема дещо інша. Їх не стільки заманюють у Росію з їхніх рідних країн, скільки змушують записуватися на фронт тих, хто вже перебуває в Росії - під загрозою арешту і депортації.

За підрахунками, такими хитрощами Кремль зміг відправити на фронт кілька тисяч іноземців, ще десятки тисяч перебувають в умовному "резерві".

Війна в Україні: останні новини

Як писав УНІАН, зараз на Торецькому, Краматорському та Сіверському напрямках ситуація залишається складною, але контрольованою. Відносно стабільною є ситуація поблизу Часового Яру, там ворог штурмує малими групами без застосування техніки.

Також ми розповідали, що собою являє типовий російський солдат зразка осені 2024 року. Основна мотивація, з якою росіяни йдуть на фронти - отримати великі гроші, які їм обіцяють.

Вас також можуть зацікавити новини: