Кремлівський диктатор Володимир Путін сказав, що Росія не піде на поступки для закінчення війни в Україні.

Як пише Bloomberg, про це Путін заявив на російському держТВ. Інтерв'ю диктатора з'явилося сьогодні, після саміту БРІКС, що пройшов у Казані, під час якого представники деяких країн говорили про необхідність деескалації війни в Україні. Водночас публічно проти дій Путіна ніхто не висловився.

"Ми не робитимемо тут жодних поступок, жодних торгів", — заявив Путін своєму пропагандистському телеканалу. За його словами, Москва готова до "розумних компромісів", але при цьому відмовився вдаватися до деталей, мотивуючи відсутністю "предметних переговорів" на сьогодні.

Відео дня

Аналітики Bloomberg звертають увагу на те, що ці коментарі Путіна демонструють впевненість Кремля, що росте, на тлі просування російських окупантів на сході України, а також - ознак "втоми від війни" серед деяких союзників Києва.

 "Будь-який результат має бути вигідним Росії. Він має виходити з реальності, яка складається на полі бою", - заявив Путін.

За даними Bloomberg, диктатор має на увазі регіони України, окуповані армією РФ. Кремлівський лідер незаконно вважає ці області частиною РФ, а Київ та його союзники наголошують, що Кремль аж ніяк не демонструє готовності завершити вторгнення та укласти угоду.

При цьому в інтерв'ю Путін зазначив, що зауважив зміни у позиції західних країн щодо вторгнення в Україну.

"Вчора вони говорили, що необхідно завдати Росії стратегічної поразки. Сьогодні, однак, риторика вже змінилася", – стверджує диктатор.

Також Путін згадав, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у Казані передав йому "нові пропозиції" щодо забезпечення безпеки судноплавства у Чорному морі.

"Я їх (пропозиції – УНІАН) поки що не вивчив", - заявив Путін.

Саміт БРІКС - що відомо

Нагадаємо, під час саміту БРІКС Володимир Путін заявив, що Росія готова розглядати варіанти мирного врегулювання своєї агресії проти України, "виходячи з реалій на землі".

При цьому Путін стверджує, що через Туреччину отримував пропозиції про переговори з Україною і дав згоду на них, але наступного ж дня президент України Володимир Зеленський нібито відмовився від таких переговорів. Путін не сказав, коли саме отримував таку пропозицію, але зауважив, що це сталося "нещодавно" і згадав Нью-Йорк, ймовірно, маючи на увазі вересневу Генасамблею ООН.

Вас також можуть зацікавити новини: