Путін анонсував збільшення випуску дронів / скриншот

Збройні сили РФ у минулому році отримали близько 140 тис. безпілотників різних типів, а цього року їх випуск планується збільшити. Про це російський диктатор Володимир Путін заявив під час засідання Військово-промислової комісії. 

"‎У поточному році випуск безпілотників планується збільшити в рази, а якщо сказати точніше, майже в 10 разів", – приводять його слова російські ЗМІ. 

Таким чином, у 2024 році до Збройних сил РФ можуть поставити близько 1,4 млн безпілотників. 

Відео дня

Росія намагається не тільки збільшити кількість, але й розширити номенклатуру безпілотних засобів. "Розширюється лінійка безпілотних систем та створюються безекіпажні катери… роботизовані платформи багатоцільового застосування ", – зазначив кремлівській очільник.

Путін зазначив, що більша частина безпілотників буде направлена до військ, які знаходяться на війні в Україні.

Він додав, що роботу з серійного випуску безпілотників будуть вести на базі спеціальних центрів. До 2030 року таких майданчиків планується створити 48 одиниць. 

Нові морські дрони росіян – що про них відомо 

Раніше повідомлялось, що росіяни почали серійно виробляти свій перший важкий морський дрон. Безпілотник отримав назву "‎Визир"‎. Він здатен розвивати швидкість до 45 км/год, а дальність дії дрону сягає близько 500 км.

Ще одна російська новинка отримала назву "Мурена-300С". Маса бойової частини цього морського дрону складає 500 кг. Серед найбільш цікавих рішень, які можна бачити у його конструкції – елемент, схожий на "тарілку" від Starlink.

Вас також можуть зацікавити новини: