Міністр оборони Борис Пісторіус продовжує говорити про перемогу України, але його підлеглі вже в неї не вірять / фото УНІАН

Всупереч публічній риториці в Берліні вже не вірять, що Україна зможе здобути перемогу у війні. Про це пише Bild з посиланням на свої джерела в Міноборони Німеччини.

Видання зазначає, що міністр оборони країни Борис Пісторіус продовжує наполягати на необхідності української перемоги. Однак усередині міністерства в можливість української перемоги вже не вірять, розповіли Bild обізнані джерела.

Німецькі військові констатують "велике виснаження" в лавах ЗСУ. За їхньою оцінкою, українці "чекають" майбутнього осінньо-зимового бездоріжжя в надії, що воно сповільнить просування окупантів. Росія, незважаючи на великі втрати, "систематично просувається вперед", йдеться в аналітичних документах Міноборони ФРН. Міністерські експерти не знають, як зупинити російський наступ, і намір Росії продовжувати бойові дії викликає в Берліні "крайню тривогу".

Відео дня

Війна в Україні: позиція Німеччини

Як писав УНІАН, Німеччина не має наміру більше передавати Україні велику військову техніку, крім уже заявленої. Таким чином, після відправки 18 танків Leopard 2 подальших поставок не буде, хоча у Бундесверу в наявності близько 300 таких танків. Те саме стосується й інших видів техніки - бойових машин піхоти, бронетранспортерів, самохідних гаубиць та інших.

Також ми розповідали, що потужний пакет зброї, який днями Олаф Шольц пообіцяв Україні, виявився з "сюрпризом". Насправді все це вже було анонсовано раніше.

Вас також можуть зацікавити новини: