Девід Леммі - голова МЗС Британії / кадр з відео

Наступного року війна в Україні принесе значно глибші і суворіші виклики, особливо під кінець року. Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі, якого цитує The Guardian.

За його словами, делікатні переговори з Білим домом щодо дозволу Україні використовувати ракети Storm Shadow по цілях глибоко в Росії, досі тривають і потребують "нервів і мужності". Він наголосив, що наприкінці 2025-го і в 2026-му труднощі та виклики війни в Україні стануть "глибшими та суворішими".

Леммі підкреслив, що Україна та її західні союзники обговорюють потреби ЗСУ за межами просто утримання поточної лінії фронту

Відео дня

"Як міністр закордонних справ я, звичайно, не збираюся коментувати оперативні деталі, тому що це може лише допомогти Путіну. Але між союзниками в реальному часі ведеться дискусія про те, як ми можемо підтримати Україну, коли ми прямуємо до зими", – сказав Леммі.

Росія намагається залякати Захід

Як писав УНІАН, у Кремлі усвідомлюють, що їхня тактика залякування Заходу ядерною зброєю втратила свою ефективність, тож тепер Путін має придумати нові інструменти для того, щоб захистити свої "червоні лінії". У цьому контексті називається можливість влаштувати напади на західні об’єкти під чужим прапором.

Тим часом Володимир Зеленський застеріг США від спокуси піддатись на погрози Москви і дозволити агресору взяти гору в Україні. За його словами, результатом стане втрата Америкою свого авторитету і впливу навіть в Західній Європі.

Вас також можуть зацікавити новини: