Китай постачає деталі для російської зброї / фото REUTERS

Близько 60% іноземних деталей, виявлених у російській зброї, надходять до РФ із Китаю, заявив уповноважений президента України із санкційної політики Владислав Власюк, пише Reuters.

"Якщо взяти всі звичайні види озброєння і порахувати іноземні комплектуючі, то близько 60% будуть надходити з Китаю. У нас були тривалі обговорення з деякими виробниками з цього приводу. Я б сказав, що найбільша проблема - це КНР", - зазначив він.

Серед інших постачальників він назвав США, Нідерланди, Японію, Швейцарію. При цьому йдеться про важливі деталі для систем спостереження, безпілотників і ракет.

Відео дня

На думку Власюка, Євросоюз міг би зробити більше для припинення потоку західної продукції, зокрема, вжити заходів проти російської атомної компанії "Росатом".

"Ми вважаємо, що вона (Росія - УНІАН) використовує свої мережі для постачання російської армії", - сказав він.

Крім того, як додав Власюк, санкції можуть бути націлені на логістику Росії, таку як аеропорти і морські порти, а також фінансові установи, які сприяють продажам.

Китай допомагає Росії - що повідомлялося

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Китай став вирішальним фактором у війні Росії проти України. За його словами, Пекін забезпечує виробництво багатьох видів зброї, які використовує РФ.

"Я закликаю Китай припинити підтримку незаконної війни Росії", - сказав він.

Вас також можуть зацікавити новини: