До переговорів потрібно схилити Росію, а не Україну, каже аналітик / фото facebook.com/72.black.brigade

Західні партнери України від самого початку не були готові повірити у можливість військової перемоги над Росією. Саме цим пояснюються систематичні затримки із наданням військової допомоги та обмеження на її використання. Про це пише штатний автор впливового суспільно-політичного журналу The Atlantic Енн Епплбаум.

"Насправді уявні червоні лінії, повільне надання зброї та правила щодо того, у що можна, а у що не можна влучати, не є справжньою проблемою. (...) З початку цієї війни ми (Захід – УНІАН) не могли собі уявити, що українці можуть перемогти Росію, і тому ми не намагалися допомогти тим, хто саме це намагається зробити", – йдеться у публікації.

Епплбаум зауважує, що Захід має достатньо способів допомогти Україні. Наприклад, профінансувати виробництво зброї на українських же заводах, які завантажені лише частково через брак грошей.

Відео дня

"Замість того, щоб зосереджуватися на перемозі, американці та європейці продовжують мріяти про чарівне "розв’язання шляхом переговорів", до якого ще далеко. Багато, багато людей, деякі щиро, а деякі недобросовісно, ​​продовжують закликати до угоди "земля за мир"", – визнає аналітик.

Епплбаум наголошує, що головною перешкодою для укладення такої угоди є навіть не позиція Києва, а упевненість Росії у своїй здатності перемогти Україну на полі бою. На думку аналітика, війна закінчиться лише тоді, коли у Росії вичерпаються ресурси і  росіяни зрозуміють, що союзи України реальні, що Україна не здасться і що Росія не може перемогти. 

"Ми ще не дійшли до цього етапу. Росіяни все ще чекають, коли США втомляться, перестануть захищати Україну, а може, і оберуть Трампа, щоб диктувати умови і знову зробити з України колонію", – резюмує авторка.

Війна в Україні: подальші перспективи

Як писав УНІАН, депутат Бундестагу назвав єдину умову, за якої Росія піде на чесні переговори. За його словами, Мінські угоди - приклад того, як не повинна працювати угода.

Також ми розповідали, що падіння Вугледара не змінить хід війни, але ця втрата ілюструє загальне погіршення ситуації для України. Зокрема і через "тверді червоні лінії Заходу".

Вас також можуть зацікавити новини: