Відомо, що США визнали "Хезболлу" терористичною організацією / фото ua.depositphotos.com

У "Хезболлі" заявили, що запустили понад 200 ракет та "рій безпілотників", які націлені на позиції армії Ізраїлю, адже бойові дії між двома сторонами стають сильнішими, пише Bloomberg

Відомо, що таке угруповання підтримує Іран. "Хезболла" повідомила, що обстріляла цілі на півночі Ізраїлю і на Голанських висотах, які захопив Ізраїль. В угрупованні зазначили, що це була відповідь на вбивство старшого командира Мохаммеда Насера на півдні Лівану, яке сталося у середу. 

Водночас ізраїльські військові заявили про сирени, які лунають у північних районах країни та додали, що завдають ударів по пускових установках у Лівані. 

Відео дня

"Обидві сторони обмінюються вогнем з початку війни між Ізраїлем і ХАМАС в Газі, причому "Хезболла" діє на знак солідарності з ісламістським угрупуванням. "Хезболла", як і ХАМАС, визнана США терористичною організацією", - нагадали у матеріалі. 

Ліквідація високопоставленого командира "Хезболли" - що відомо

Раніше Reuters повідомив, що ізраїльські війська вдарили по південних районах Лівану, вбивши одного з верховних командирів ісламського терористичного угруповання "Хезболла" Мохаммеда Насера. Його вважають командиром підрозділу, який відповідальний за обстріл Ізраїлю з південно-західної частини Лівану.

Відомо, що Насер мав той же ранг і значення, що і Талеб Абдалла - верховний командир, якого було ліквідовано внаслідок ізраїльського удару у червні. 

Ізраїльські військові додали, що Насер і Абдалла "були двома найвідомішими терористами "Хезболли" на півдні Лівану".

Також повідомлялось, що міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац відповів на погрози Ірану щодо "війни на знищення". За його словами, Ізраїль готовий застосувати воєнну силу проти Лівану, якщо "Хезболла" й далі обстрілюватиме територію країни. 

"Сьогодні Іран погрожує знищити Ізраїль, якщо Ізраїль сповна відповість на атаки "Хезболли" з Лівану. Моя відповідь Ірану чітка: якщо "Хезболла" не припинить вогонь і не піде з південного Лівану, ми діятимемо проти неї на повну силу, поки безпека не буде відновлена й жителі не зможуть повернутися до своїх домівок", - підкреслив він.

Вас також можуть зацікавити новини: