Саїда Аталлу Алі було ліквідовано у таборі біженців Беддаві / фото ua.depositphotos.com

Внаслідок авіаудару, який завдав Ізраїль поблизу міста Триполі, що знаходиться у Лівані, було вбито лідера військового крила ХАМАС Саїда Аталлу Алі. Про це у спільній заяві заявили Армія оборони Ізраїлю та ізраїльська розвідувальна служба "Шин-Бет", передає CNN

У відомствах зазначили, що було ліквідовано "високопоставленого члена військового крила ХАМАС у Лівані", який, як вони наголосили, "здійснював терористичні напади на ізраїльські об'єкти і працював над вербуванням бойовиків ХАМАС у Лівані".

Водночас у ХАМАС підтвердили смерть Аталли Алі, якого назвали лідером ліванського відділення свого військового крила. У заяві йдеться про те, що він загинув в таборі біженців Беддаві, де знаходиться його будинок. Дружина та дві дочки Алі також загинули під час авіаудару. 

Відео дня

У CNN додали, що табір Беддаві, де живуть палестинські біженці, знаходиться за 5 кілометрів на північний схід від Триполі. 

"Вважається, що друге за величиною місто Лівану, Триполі, не було мішенню з часів конфлікту між Хезболлою та Ізраїлем у 2006 році. Ізраїльські удари в основному зосереджені на півдні країни і на опорних пунктах Хезболли в південному Бейруті", - підкреслили у матеріалі. 

Бойові дії на Близькому Сході - що відомо

Як писав УНІАН, військові Ізраїлю мають намір відплатити Ірану за масовану ракетну атаку по країні, яка сталася минулого тижня. Зазначається, що ЦАХАЛ планує розширити свої операції на кількох фронтах до річниці вторгнення в Ізраїль 7 жовтня.

Також повідомлялось, що Ізраїль, швидше за все, атакував військову базу Росії, яка знаходиться в Сирії. Зокрема турецький журналіст, який говорив із виданням BILD на умовах анонімності, підтвердив таку інформацію. 

Вас також можуть зацікавити новини: