Путін очікує, що зима допоможе його агресії досягти успіху, пише оглядач / колаж УНІАН, скріншот, фото president.gov.ua

Поки триває військове варварство Путіна, на карту поставлено авторитет США. Війна Росії проти України може виявитися прологом до кривавих наслідків у Європі. Таку думку висловив американський письменник і політичний оглядач Джордж Вілл у своїй колонці на The Washington Post.

"Про майбутнє України, як і про все важливе, віцепрезидент Камала Гарріс значною мірою неінформативна і, можливо, не поінформована. Гірше того, пара Трамп-Венс - причина, через яку прихильники президента Росії Володимира Путіна - такі, як авторитарний прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, - з нетерпінням чекають 5 листопада, дня виборів у США. А потім зими, - зазначив автор. - Зима врятувала Росію від агресії Наполеона, а 129 років потому - від агресії Гітлера. Вісімдесят три роки потому Путін очікує, що зима допоможе його агресії досягти успіху".

На думку Вілла, президентська кампанія США включає в себе найменше обговорення національної безпеки з 1990-х років, можливо, навіть з 1936 року, "попри те, що різноманітність і сукупність загроз є найгіршими з 1945 року".

Відео дня

"Сьогодні авторитет США, монета, яка купує стримування, залежить від успіху України. "Жертви" США просто матеріальні і незначні як частина валового внутрішнього продукту... Якщо "жертви" США вважаються занадто болісними, щоб бути виправданими метою запобігання знищенню географічно найбільшої країни в Європі, ми заслужимо від Росії та її друзів (Китаю, Ірану, Північної Кореї) те, що робить ворогів удвічі небезпечнішими: презирство", - упевнений оглядач.

Як додав Вілл, якщо Путін досягне успіху, історики поколінь уперед можуть назвати війну Росії проти України "великою репетицією", кривавим прологом до просоченого кров'ю наслідку.

Загроза заморозки війни - заява Зеленського

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що якщо хтось хоче отримати Нобелівську премію за замороження війни замість реального миру для України, то Путін у відповідь спричинить більше страждань і катастроф.

"Коли хтось пропонує альтернативні, половинчасті плани щодо врегулювання - так звані "набори принципів", вони не тільки ігнорують інтереси і страждання українців... вони не тільки ігнорують реальність, але також дають Путіну політичний простір для продовження війни і тиску на світ", - сказав він на загальних дебатах Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку 25 вересня.

Вас також можуть зацікавити новини: