Леон Панетта в минулому очолювів Пентагон і ЦРУ / колаж УНІАН, фото wikipedia.org

США готові застосувати військову силу проти Росії, якщо виникне потреба захистити союзника по НАТО. Таку думку висловив колишній міністр оборони США (у 2011-2013 рр.) Леон Панетта в інтерв’ю LIGA.net

За його словами, єдиний аргумент, який розуміє Володимир Путін, – це сила. Тому для ведення переговорів з Москвою потрібно використовувати силу.

"Маємо дати йому чітко зрозуміти, що за жодних обставин не дозволимо Росії досягти успіху в Україні. Це означає надання Києву передової зброї, можливості бити по цілях у Росії – щоб знищувати дрони й ракети ще до атак ними по українській землі. Маємо дати Україні еквівалент "Залізного купола", який використовує Ізраїль", – заявив Панетта.

Відео дня

Колишній міністр оборони США не вірить, що Путін зважиться на застосування ядерної зброї, адже це загрожує йому самому непередбачуваними наслідками.

"США дали зрозуміти, що мають плани на різні версії розвитку подій. (...) НАТО і США мають найсучаснішу зброю, найбільші військові можливості, дрони, зв’язок, технології, щоб протистояти Росії та іншим на полі бою, за допомогою кібервійни чи інших нових технологій. Наші сили добре навчені. Ми без вагань використовуємо їх у разі потреби. Маємо провести межу", – заявив Панетта.

Він зауважив, що повна окупація України російськими війсками для Заходу означатиме ситуацію нової світової війни. 

"Але ми в США не дозволимо цьому статися. Ми протистояли Гітлеру, і зможемо протистояти Путіну", – наголосив він.

Перспективи війни Росії проти НАТО

Як писав УНІАН, на Заході провели теоретичне моделювання прямої війни Росії проти НАТО за сценарієм російського вторгнення у країни Балтії. Колишні генерали НАТО переконані, що дислоковані в регіоні 4800 солдатів ФРН за підтримки 44 танків Leopard 2 зможуть за два тижні розгромити російську армію. 

Таком ми розповідали, що керівник розвідувальної служби Німеччини Бруно Каль прогнозує можливу війну Росії проти НАТО вже через 6 років. 

Вас також можуть зацікавити новини: