Дикий розповів про небезпеку, яку становитиме армія РФ для НАТО / колаж УНІАН

Російська армія вийде з цієї війни незрівняно розумнішою та набагато краще підготовленою до війни з точки зору стратегії та планування.

Про це в ефірі "Radio NV" заявив ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, коментуючи слова головнокомандувача збройними силами США в Європі, генерала Крістофера Каволі.

"Це абсолютно беззаперечно. Але крім досвіду командування і стратегії, є ще реальний ресурс. І людський, і по залізу. І що того, що того в Росії під кінець цієї війни практично не буде. Тобто, тут є різниця – російська армія вийде досвідченою, навченою, абсолютно не такою наївною, як вона заходила в Україну у 2022 році на "спецоперацію". Але на поновлення запасів заліза та м'яса їм буде потрібно кілька років, щоб наростити боєздатність", – пояснив Дикий. 

Відео дня

Водночас він додав, що наразі складно прогнозувати, скільки років Росії знадобиться на відновлення. Оскільки все залежить від того, скільки часу ще триватиме російсько-українська війна, та в якому стані з неї вийдуть обидві сторони. 

Заява Каволі

Напередодні генерал Крістофер Каволі в інтерв'ю ЗМІ заявив, що завдяки досвіду та отриманим навичкам російські окупанти вийдуть з війни проти України "сильніші, ніж сьогодні". Він також додав, що Росія лишається постійною загрозою для НАТО. А на тлі загравання з КНДР та Китаєм, Москва стає глобальною проблемою.

Незадовго до цього колишні високопосадовці, зокрема генерали США, провели моделювання можливого нападу РФ на країни НАТО в Європі. За сценарій взяли можливий наступ Росії на країни Балтії, внаслідок якого Москва зможе окупувати частину Литви до підходу основних сил Альянсу.

Вас також можуть зацікавити новини: