Дональд Трамп дав інтерв'ю, в якому обговорив питання України / фото Офіс Президента

Кандидат у президенти США Дональд Трамп, який раніше пообіцяв підтримувати Україну в разі перемоги на виборах, дав інтерв'ю, в якому знову згадав про те, що він є єдиним лідером Америки впродовж останніх років, за час правління якого Росія не нападала на "сусідів", зокрема й на Україну, і розповів про свої стосунки з президентом України Володимиром Зеленським.

Під час розмови з американським письменником і журналістом Марком Тіссеном для The Washington Post, Трамп заявив, що лідер Кремля Володимир Путін ніколи не почав би повномасштабну війну проти України:

"Ми б говорили про це, це було б його мрією, але він би ніколи не пішов на це зі мною [при владі]".

Трамп розповів, що Путін почав замислюватися про вторгнення після виведення американських військ з Афганістану 2021 року.

Трамп наголосив, що головною проблемою він досі вважає те, що "Європа, як і раніше, з НАТО не платить свою долю". Він вважає, що країни Європейського Союзу мають вкладати в оборону стільки ж, скільки й США, оскільки, за його словами, економіка ЄС "схожа за розміром" зі Сполученими Штатами. Республіканець також згадав про окремі країни, такі як Польща, Литва, Латвія та Естонія.

"Ті, хто близько... якщо щось трапиться, вони в біді. Польща в іншій ситуації, ніж деякі інші. Деякі з країн знаходяться... набагато далі. Вони мають платити стільки ж, скільки ми", - зазначив Трамп.

Крім того, він в інтерв'ю згадав про Зеленського і зазначив, що він "добре до нього ставиться":

"Він мені подобається. Тому що під час містифікації імпічменту... він міг би сказати, що не знав, що [розмова] записувався. Але замість того, щоб випинати свою зверхність і говорити: "Так, я відчував загрозу", він сказав : "Він не зробив абсолютно нічого поганого"

На пресконференції в Trump Tower перед зустріччю з Зеленським Трамп похвалив його, назвавши його "шматком сталі" під час імпічменту, і заявив, що завдяки йому "обман з імпічментом тоді й закінчився".

Після зустрічі політик сказав: "Я багато чого дізнався. Ми обидва хочемо, щоб це [війна] закінчилося, і ми обидва хочемо справедливої ​​угоди, і вона буде справедливою". Раніше Трамп заявляв, що якщо Путін не погодиться на мирну угоду, то доведеться Україні надати набагато більше допомоги, ніж вона будь-коли отримувала раніше.

Тіссен у матеріалі припустив, що стратегія Трампа полягає не в тому, щоб "відступати" від світу, а в тому, щоб змусити відступати ворогів. Він, за словами журналіста, використовує ескалаційне домінування, використовуючи як приватні, так і публічні канали, щоб пояснити, що він "готовий одним стрибком злетіти вгору ескалаційними сходами - наважуючись зробити те саме [що і вороги] - і одночасно пропонуючи їм [ворогам] спуститися сходами шляхом переговорів".

Інші новини про Дональда Трампа

Раніше УНІАН повідомляв, що буде з Європою, якщо Трамп переможе на виборах. Експерт зазначає, вже зараз, протягом кількох місяців, чиновники розробляють плани щодо "захисту від Трампа" європейських інститутів та політиків.

Крім того, сенатор-республіканець назвав мету Трампа. Марко Рубіо зазначає, що Трамп хоче, щоб Україна мала "більше важелів впливу" на переговорах з РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: