Герцог прокоментував вибухи у Лівані / фото REUTERS

Президент Ізраїлю Ісаак Герцог не визнає причетність його країни до вибухів пейджерів та рацій у Лівані.

В інтерв'ю Sky News він відкинув звинувачення та запевнив, що Ізраїль не хоче повномасштабної війни з цією країною. Крім того, за його словами, у "Хезболли" багато ворогів. "Ізраїль не зацікавлений у війні з Ліваном, але ця країна була захоплена "Хезболлою" і Ізраїль воює за весь вільний світ", - додав президент.

Водночас Герцог визнав, що існує ймовірність "драматичної ескалації" ситуації на фоні посилення бойових дій між Ізраїлем та "Хезболлою".

Відео дня

Вибухи пейджерів

Як повідомляв УНІАН, 17 вересня стало відомо про велику кількість вибухів у Лівані та Сірії. ЗМІ писали про одночасну детонацію пейджерів з нової партії, яку нещодавна отримала "Хезболла". 

Там заявили про кібератаку з боку Ізраїлю, однак країна не повідомляла про свою причетність до цього. Вже наступного дня вибухали рації та радіоелектронне обладнання. Повідомлялося, що внаслідок атаки є загиблі та постраждалі.

За даними західних журналістів, Ізраїль міг планувати цю операцію не менше 15 років. В пейджери заклали близько 28-56 грамів вибухівки та дистанційний пусковий механізм. 

Вас також можуть зацікавити новини: