Уряди ЄС побоюються, що Трамп може змусити Україну віддати РФ свої землі / колаж УНІАН, скриншоти

Уряди країн ЄС розробляють плани на випадок, якщо вони будуть змушені опинитися в "menage a trois" (з французької "любовна трійка" - УНІАН) з експрезидентом США Дональдом Трампом та російським диктатором Володимиром Путіним, пише The Telegraph

Зокрема у західних політиків виникли побоювання щодо обміну розвідданими та майбутнього України після того, як стало відомо про тісні зв'язки Трампа з Путіним.

"Дуже неприємно думати, що Захід опиниться в любовній трійці з Путіним, якщо Трамп стане президентом. Якщо він повернеться, продажі попкорну в Москві та Пекіні злетять до небес. Все, що їм залишиться - це сидіти склавши руки і спостерігати, як Захід розривається на частини у внутрішніх розбіжностях", - зазначило європейське дипломатичне джерело для The Telegraph.

Відео дня

У виданні підкреслили, що одне з питань, яке стоїть перед лідерами Європи, полягає в тому, що їм доведеться збільшити постачання зброї для України, якщо Трамп вирішить припинити військову допомогу від США. 

The Telegraph нагадало, що Трамп неодноразово говорив, що міг би закінчити війну в Україні, шляхом угоди між Києвом та Москвою. За його словами, Путін не почав би повномасштабне вторгнення в Україні, якби він був президентом на той момент. 

"Це викликало побоювання серед європейських урядів, що він може змусити Україну віддати землі Росії в обмін на припинення вогню", - додали у матеріалі. 

Зв'язки між Трампом і Путіним - що відомо

Як писав УНІАН, колишній президент США Дональд Трамп у 2024 році щонайменше один раз говорив з російським диктатором Володимиром Путіним. Про це йдеться у книзі редактора Боба Вудворда "Війна". 

Однак невідомо, про що саме могли говорити Трамп та Путін. Проте один із співробітників передвиборчого штабу кандидата у президенти США сумнівається, що такий контакт справді був. Водночас інший помічний Трампа анонімно повідомив, що американський політик міг говорити з Путіним щонайменше сім разів після того, як покинув свій пост президента у 2021 році.  

Своєю чергою речниця Білого дому Карін Жан-П’єр наголосила, що наразі немає офіційних підтверджень того, що Трамп розмовляв з Путіним. За її словами, якщо така інформація підтвердиться, то це викликає серйозне занепокоєння.

Вас також можуть зацікавити новини: