Дональд Трамп наголосив, що єврейський народ матиме велике відношення до його можливої поразки на виборах / фото ua.depositphotos.com

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що єврейські американські виборці будуть частково винні, якщо він програє вибори 5 листопада віцепрезиденту країни Камалі Гарріс, яка є кандидатом від Демократичної партії, пише Reuters

Експрезидент США під час коментарів на Національному саміті Ізраїльсько-американської ради у Вашингтоні поскаржився на те, що він відстає від Гарріс серед американських євреїв. 

Трамп наголосив, що Ізраїль, швидше за все, припинить своє існування впродовж двох років, якщо Гарріс переможе на виборах, тому євреї будуть частково винні в такому результаті, адже вони, як правило, голосують за демократів. 

Відео дня

"Якщо я не виграю ці вибори - а єврейський народ дійсно матиме до цього велике відношення, якщо це станеться, тому що якщо 40%, я маю на увазі, 60% людей голосують за ворога - Ізраїль, на мою думку, припинить своє існування протягом двох років", - зазначив Трамп у своєму зверненні до натовпу.

Зокрема Трамп посилався на опитування, яке, як він зауважив, показало, що Гарріс отримала 60% підтримки серед американських євреїв. Також він засмутився через те, що на виборах 2016 року, які він виграв, та на виборах 2020 року, які Трамп програв президенту-демократу Джо Байдену, він отримав менше 30% голосів серед американських євреїв. 

"Неясно, на яке опитування посилався колишній президент, але нещодавнє опитування Pew Research показало, що американські євреї віддають перевагу Гарріс, а не Трампу - 65% проти 34%", - зауважили в Reuters.

Вибори в США - останні новини

Як писав УНІАН, на кандидата в президенти США Дональда Трампа було здійснено замах. Відомо, що стрілянина сталася, коли він виходив із гольф-клубу у Вест-Палм-Біч.

"Президент Трамп у безпеці після пострілів у його околицях. На даний момент жодних подробиць", - заявив у неділю вдень представник експрезидента США Стівен Чунг.

Водночас Трамп повідомив, що причиною нового замаху стала "риторика" його політичних опонентів - чинного президента Джо Байдена та віце-президентки Камали Гарріс.

"Він (стрілець) повірив риториці Байдена і Гарріс і діяв згідно з нею. Їхня риторика змушує в мене стріляти, хоча я - той, хто збирається врятувати країну, а вони руйнують країну - як зсередини, так і ззовні", - зазначив він.

Вас також можуть зацікавити новини: