В ССО Білорусі заявили, що Україна 'втягує' їх у війну

Міністерство оборони Білорусі заявило, що Україна стягує війська до кордону та нібито намагається "втягнути країну у війну".

Про це заявив заступник командувача силами спецоперацій з ідеологічної роботи ЗС Білорусі Вадим Лукашевич. За його словами, Україна нібито стягує до білоруського кордону війська, озброєння та військову техніку.

"Зокрема, у Житомирській області розміщено американські бойові машини піхоти, реактивні системи залпового вогню, важку далекобійну артилерію та іншу техніку", - стверджує він.

Крім того, Лукашевич заявив, що ситуація на білорусько-українському кордоні нібито "характеризується наростанням напруженості".

"Коаліцією західних країн розв'язаний гарячий конфлікт поблизу нашої території. З їхнього боку робляться спроби залучити нашу країну до війни. За цих складних умов наша країна робить все, щоб зберегти мир на білоруській землі", – додав Лукашевич.

Загроза з Білорусі: останні новини

Нещодавно в Центрі протидії дезінформації заявили, що Росія намагатиметься інформаційно "розгойдати" тему наступу з Білорусі, щоб вплинути на логістику і розтягнути українські сили.

Керівник ЦПД, офіцер Сил оборони Андрій Коваленко заявив, що сьогодні в окупантів немає сил і засобів для наступу з Білорусі. "Сили оборони давно готові до загроз із цього напрямку і було вжито всіх необхідних заходів", - додав він.

Вас також можуть зацікавити новини: