Сікорський заявив, що кошти краще спрямовувати безпосередньо Україні / Колаж УНІАН, фото - скріншот, ua.depositphotos.com

У МЗС Польщі запропонували Німеччині перестати виплачувати соціальні виплати українським біженцям, щоб у них з'явилася мотивація повернутися додому. Про це голова відомства Радослав Сікорський повідомив в інтерв'ю каналу TVP Info.

За його словами, під час зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом він запропонував переглянути механізм соціальної допомоги для українських біженців. Голова МЗС Польщі вважає, що ФРН витрачає на це занадто багато грошей, які було б розумніше спрямовувати безпосередньо Україні.

"Недобре, що є фінансовий стимул бути в Німеччині замість того, щоб чоловіки воювали на фронті, а жінки - відновлювали податкову базу", - пояснив Сікорський.

Відео дня

Голова МЗС Польщі також прокоментував відсутність його країни на зустрічі "чотирьох" у Берліні. Він підкреслив, що у Польщі немає ядерної зброї й вона не входить до G7 або G20, через що її присутність на всіх подібних зустрічах не є обов'язковою.

Крім цього, Сікорський висловив думку про скасування угоди про функціонування генерального консульства РФ у Познані. Він вважає, що якщо Росія продовжить проводити різні диверсії, то Польща може вислати російського дипломата.

"Якби ми вислали посла, вони, звичайно, зробили б те саме. До цього ще не дійшло, але якщо диверсії продовжаться, цього не можна виключати", - наголосив Сікорський.

Українські біженці за кордоном - інші новини

Раніше УНІАН писав, що Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський закликав країни Західної Європи позбавити соціальних виплат українських чоловіків-біженців. Він вважає, що політика багатьох країн Євросоюзу шкодить обороноздатності та економічній стабільності України.

Крім того, федеральний міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер запропонував запровадити новий правовий статус для українських біженців. Згідно з його ідеєю, жителів України у ФРН можуть позбавити деяких цивільних прав.

Вас також можуть зацікавити новини: