Українцям необхідно віддавати свої документи для отримання субсидіарного захисту / фото ua.depositphotos.com

Для отримання субсидіарного захисту українським біженцям у Франції необхідно віддавати свої документи. Про це розповіла українська психологиня Валентина Артамонова, яка наразі проживає в цій країні.

"Українці залишають свої документи у Франції, щоб перейти на французький паспорт через деякий час", - поділилася психологиня в ефірі каналу КИЇВ24.

Артамонова зазначила, що це стандартна процедура для біженців у Франції. Нова форма захисту передбачає передачу паспорта України та свідоцтва про народження, щоб у майбутньому українець зміг отримати паспорт Франції.

Відео дня

Крім цього, на період розгляду заявки про надання захисту передбачено обмеження на повернення в Україну.

"Ми не можемо повертатися в Україну чотири роки, поки Франція розглядає цю заявку", - уточнила психологиня.

Проте українці мають право повернутися додому й до закінчення цього терміну, якщо сталася екстрена ситуація, але для цього потрібно звернутися до органів влади. Це стосується смерті близьких людей або розв'язання важливих питань, підкреслила Артамонова.

За словами психологині, такий підхід застосовується для того, щоб визначити, чи дійсно українець збирається залишатися у Франції, або планує повернутися додому.

Українські біженці за кордоном - важливі новини

Раніше УНІАН писав, що українка, яка 10 років живе у Варшаві, розповіла про ставлення до біженців у Польщі. Вона поділилася, що жителі країни сприймають їх як тимчасових гостей.

Крім того, федеральний міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер пропонував запровадити новий правовий статус для біженців з України. Він закликав позбавити українців деяких прав, щоб знизити витрати.

Вас також можуть зацікавити новини: