Міністр оборони Хорватії критикує Угорщину / Колаж УНІАН / фото facebook.com/szijjarto.peter.official, Скриншот

Угорщина викликала посла Хорватії через жорстку критики країни з боку міністра оборони Івана Анушича.

Нещодавно президент Хорватії Зоран Міланович відхилив пропозицію уряду долучитися до складу місії НАТО, яка тренуватиме українських бійців у Німеччині. Як пише Telex, міністр оборони розкритикував це рішення, звинувативши Угорщину в прагненні окупувати хорватське місто Осієк.

Він додав, що Будапешт не підтримує Північноатлантичний Альянс та Європейський Союз, оскільки провадить політику "Великої Угорщини". Згодом Анушич заявив, що відмова від участі у військових діях ставить Хорватію на бік Сербії та Угорщини, які публічно підтримують Росію та кремлівського правителя Путіна.

Відео дня

Після цього Міністерство закордонних справ Угорщини викликало до себе посла Хорватії Младена Андрліча. Очільник відомства Петер Сіярто заявив, що угорців образили слова Анушича:

"Такого прецеденту ще не було, тому ми пропустили повз вуха перший коментар міністра, але я відмовився пропустити повз вуха другий. Я шанобливо прошу хорватський уряд не втягувати нас у свої явно існуючі гострі внутрішньополітичні суперечки з президентом республіки".

Позиція Угорщини по війні

Як відомо, Будапешт не надає Україні військову допомогу, а також систематично блокує надання їй допомоги від Європейського Союзу.

Прем'єр країни Віктор Орбан підтримує контакти з кремлівським правителем Путіним, а на початку липня викликав на себе гнів ЄС, прилетівши до Москви.

Вас також можуть зацікавити новини: