Деякі партнери України приділяють більше уваги конфлікту в Ізраїлі / Колаж УНІАН, фото - Getty Images, 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

Ізраїль завдав кілька ударів по військових цілях в Ірані, але деякі партнери України досі забороняють атакувати об'єкти на території РФ. Експерт з хімічної зброї полковник Хеміш де Бреттон-Гордон вважає, що ця подія має підштовхнути союзників нашої країни до збільшення військової допомоги, повідомили у виданні The Telegraph.

Полковник заявив, що західні партнери відчувають полегшення, що ядерна збройова промисловість Ірану залишилася недоторканою. Проте, це може виявитися довгостроковою помилкою.

Хеміш де Бреттон-Гордон зазначив, що Ізраїлю дозволено використовувати американські літаки для нанесення ударів по цілях на території Ірану, тоді як на Україну регулярно накладають обмеження. Він підкреслив, що Росія часто обстрілює українські школи та лікарні, через що необхідні удари по військових об'єктах РФ.

Відео дня

Полковник закликав прем'єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера звернути увагу на те, що США не так сильно, як Сполучене Королівство, схвильовані війною в Україні. Він додав, що Штати виділяють більше допомоги Ізраїлю.

Також Хеміш де Бреттон-Гордон вважає, що атаки по іранському ракетному виробництву можуть мати набагато більше наслідків, ніж здається на перший погляд. Він заявив, що це може вплинути на постачання зброї в Росію.

Якщо Ізраїлю вдасться скоротити підтримку Іраном терористичних угруповань, то це призведе до деескалації конфлікту на Близькому Сході, підкреслив полковник. Крім того, буде знижено допомогу Росії, що дасть змогу зменшити кількість атак по Україні.

Хеміш де Бреттон-Гордон сподівається, що сміливість Ізраїлю вплине на Стармера та інших лідерів країн-партнерів України та дозволить зняти обмеження на удари по військових об'єктах на території Росії.

Обмеження на удари по території РФ - важливі новини

Партнери України стурбовані тим, що удари по військових об'єктах на території Росії можуть призвести до ескалації. Проте далеко не всі союзники нашої країни згодні з цією думкою.

Раніше УНІАН писав, що президент Естонії Алар Каріс закликав прибрати обмеження на допомогу Україні у війні проти РФ. Він вважає, що Росію підживлюють слабкість і нерішучість союзників.

Крім того, в The Associated Press поділилися, коли США можуть зняти обмеження на удари по Росії. У виданні підкреслили, що президент України Володимир Зеленський хоче переконати своїх союзників прийняти План перемоги.

Вас також можуть зацікавити новини: