Путін заявив про зміну ядерної доктрини Росії / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Ядерний шантаж Путіна - це страх перед українською зброєю, яка позбавляє РФ стратегічних складів озброєнь, завдає шкоди можливостям продовжувати терор. Таку заяву зробив керівник Центру протидії дезіонформації при РНБО України Андрій Коваленко на тлі новин про зміну ядерної доктрини РФ.

"Це страшилка від страху. Нічого більше", - зазначив він.

Коваленко додав, що, за планом Путіна, оновленню ядерної доктрини та погрозам мали передувати вдалі випробування міжконтинентальної ракети "Сармат": "От тільки вона не змогла злетіти".

Відео дня

На оновлення ядерної доктрини РФ відреагував і голова Офісу президента України Андрій Єрмак:

"Крім ядерного шантажу, у Росії більше немає нічого, ніяких інших інструментів залякування світу. Ці інструменти не спрацюють".

Зміна ядерної доктрини Росії

Нагадаємо, 25 вересня Путін заявив, що Росія внесла поправки до своєї доктрини ядерного стримування, і тепер вона може завдати ядерного удару по неядерній державі, наприклад, через запуск безпілотників.

Згідно з його заявою, РФ може застосувати ядерну зброю в разі агресії проти Білорусі, а також якщо противник, використовуючи звичайну неядерну зброю, створює критичну загрозу російському суверенітету.

Вас також можуть зацікавити новини: