Ілюстрація REUTERS

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу наголошує, що принципова позиція Туреччини щодо невизнання незаконної анексії Криму Російською Федерацією ніколи не зміниться.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Чавушоглу сказав в Анталії на спільній прес-конференції з українським колегою Дмитром Кулебою.

Глава МЗС Туреччини заявив, що обидві країни тісно співпрацюють на усіх міжнародних майданчиках. "На кожному такому майданчику ми підтримуємо територіальну цілісність України, а також її суверенітет, і завжди дуже чітко підтверджуємо на кожній платформі, що ми не визнавали і не визнаємо незаконну анексію Криму. Це наша принципова позиція і вона ніколи не зміниться, і ми завжди відверто про це кажемо", - наголосив Чавушоглу.

Відео дня

Читайте такожТуреччина цього літа стане головним напрямком для відпочинку українців - Кулеба

Своєю чергою, Кулеба заявив, що Україна вдячна Туреччині за підтримку територіальної цілісності і за принципову позицію щодо Криму, яка, за його словами, "проявляється не лише у заявах, а і в конкретних діях, зокрема в частині забезпечення дотримання санкційного режиму щодо незаконно окупованого півострова".

Глава МЗС України підкреслив, що обидві країни є надійними друзями і партнерами на двосторонньому рівні і в усіх міжнародних організаціях. "І будемо надалі робити все для підтримання стабільності, міжнародного порядку і недопущення його порушення з боку тих держав, які вважають за можливе вчиняти агресію та незаконно окупувати території інших країн", - сказав Кулеба.

Як повідомляв УНІАН, Росія щорічно витрачає близько 5 млрд доларів на війну і зарплати представникам окупаційних адміністрацій Криму і Донбасу.