У Росії замах на Маргариту Симоньян і Ксенію Собчак хочуть "повісити" на восьмикласника / колаж УНІАН зі скріншотів

Російська ФСБ знайшла нових підозрюваних у справі від 2023 року, яку почали у зв'язку з "підготовкою замаху" на кремлівську пропагандистку Маргариту Симоньян і журналістку Ксенію Собчак. Серед нових фігурантів - учень 8-го класу.

Про це повідомляють "Осторожно, новости". "У справі про "підготовку вбивства Маргарити Симоньян і Ксенії Собчак" з'явилися три нові фігуранти. Один із затриманих - учень 8 класу", - йдеться у публікації.

Як зазначається, студента коледжу зв'язку Андрія Детковського, монтажника Сергія Короленкова і восьмикласника Павла Р. затримали 7 травня у справі про хуліганство. За даними ресурсу, їм обрали запобіжний захід у вигляді табу на "певні дії", заборонивши виходити з дому ночами. Але пізніше Короленкову скоротили час обмеження на годину.

Відео дня

Видання пише, що слідство пов'язало затримання юнаків із діяльністю "Параграфа88" - неонацистського угруповання, яке звинувачували в підготовці замаху на Маргариту Симоньян і Ксенію Собчак. При цьому в самій організації представникам "Осторожно, новости" заявили, що жодних замахів на Собчак і Симоньян не готували.

"У справі ще в липні 2023 року заарештували шістьох осіб. У квітні 2024 року їм, крім хуліганства і підготовки вбивств, також закинули три епізоди розбійних нападів. Детковському і Павлу Р. у межах цієї справи також закидають підготовку теракту - проте слідство не проситиме про їхній арешт", - підкреслюється у матеріалі.

У центрі уваги Росія - новини, які варто прочитати

Нагадаємо, у липні 2023 року російська ФСБ заявила, що нібито запобігла вбивствам топ-пропагандистки Маргарити Симоньян і Ксенії Собчак. Водночас у Кремлі стверджували, що до "замаху" нібито причетні українські спецслужби.

Тоді в Москві та Рязанській області було затримано "неонацистів" з угруповання "Параграф-88", які здійснювали розвідку за адресами роботи та проживання Симоньян і Собчак. ФСБ заявила, що у затриманих вилучено автомат Калашникова, гумові кийки, ножі, кастети і наручники.

Стверджувалося, що серед затриманих - лідер московського неонацистського руху "Параграф-88" Михайло Балашов, 2005 року народження. Було оприлюднено відео, на якому Балашов розповідає, як його угруповання здійснювало напади на осіб "не слов'янської зовнішності" в Москві, а потім його завербували українські спецслужби - нібито на замовлення потрібно було підпалювати релейні шафи, а потім хтось запропонував убити Симоньян і Собчак.

Вас також можуть зацікавити новини: