Росіяни взяли ідею захисних оберегів зі всесвіту Warhammer 40000 / Колаж уНІАН, фото t.me/tvrain

У Російській Федерації придумали обереги для солдатів, які воюють в Україні, у вигляді "печаток чистоти" з всесвіту выдомої настільної гри Warhammer 40000. Як повідомляє тг-канал "Дождь","обереги" вже освячено в головному храмі ЗС Росії - соборі Воскресіння Христового.

"Про освячення захисних оберегів із текстом 90 псалма "Живий у допомозі" відзвітували російські каліграфи Дмитро Сєвєр і Дмитро Ратник - на їхній пост звернув увагу священик Іоанн Бурдін. "Тисячі" таких виробів уже нібито відправили на фронт", - пише видання.

"Печатка чистоти" являє собою металеву або воскову печатку з молитвою. Персонажі гри Warhammer 40000 її носять на обладунках або щитах для захисту від темних сил.

Відео дня

"Нам дуже сподобався цей образ, і ми вирішили, що російські солдати по праву є кращими воїнами людства, і також можуть носити подібні сувої в бій", - заявили ініціатори проекту.

Загалом розробили 4 варіанти друку, один із них "наче в кіптяві" для кращого зовнішнього вигляду, як заявляється, для "кращого маскування". Також каліграфи відзвітували про виготовлення титанових ікон з ликом Христа.

За даними "Дождя", РПЦ поки не підтверджувала проведення ритуалу, а в соцмережах головного храму Міноборони немає постів про освячення "печаток".

Як зазначив Бурдін, "печатки чистоти" - це аркуш із червоною печаткою, який кріпиться на обладунки "Ангелів Смерті" - космічних десантників із гри Warhammer 40000.

"На тих листочках, які освячували в храмі, надруковано 90-й псалом "Живий у допомозі". Ідею творці запозичили в грі, тільки текст і емблему поміняли", - констатує священик.

Інші новини Росії

У Російській Федерації під час виборчої кампанії, яка пройшла у вересні, понад 300 депутатських мандатів отримали учасники війни проти України. Як повідомило видання "Можем объяснить", мандатами нагороджені ті, хто закликав вбивати українців, і ті, хто тиражував міфи пропаганди, та "герої СВО". Частина з них поєднуватимуть стрілянину та законотворчість. Зокрема, за чисельністю - цілий батальйон (308 учасників війни з Україною) - висунутий пропутінською партією "Єдина Росія" до законодавчих органів.

Вас також можуть зацікавити новини: