Російські пропагандистські канали пережили потужну кібератаку / скріншот

У РФ заявили про "безпрецедентну" кібератаку на російські державні телеканали, яка сталася 7 жовтня.

Про це в своєму звіті пишуть аналітики Інституту з вивчення війни (ISW). Зокрема, всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія заявила, що невідомі зламали її онлайн-сервіси під час "безпрецедентної" атаки, а прокремлівське російське видання "Газета" повідомило, що атака зупинила мовлення телеканалів "Россия-1", "Россия-24", "Россия Культура", "Карусель" та близько 80 регіональних телерадіокомпаній.

У звіті зазначається, що хакери, швидше за все, використовували тип вірусу-шифрувальника, який видаляє файли, а не просто шифрує їх. Через це російським рупорам Кремля доведеться відновлювати резервні копії своїх систем. 

Відео дня

На кібератаку відреагував навіть речник Кремля Дмитро Пєсков. Він розцінив її як атаку на російську критичну інфраструктуру.

Кібератака на російські телеканали

Учора українські хакери "привітали" Путіна з днем народження, здійснивши масштабну атаку на всеросійську державну телевізійну і радіомовну компанію. Тоді припинили онлайн-мовлення основні пропагандистські телеканали: "Росія 1", "Росія 24", "Росія культура", РТР "Планета" та більш ніж 20 інших. 

Відповідальність взяло на себе анонімне проукраїнське хакерське угруповання Sudo rm-RF, яке вже неодноразово потужно било по РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: