У Казахстані публічно відмовилися допомагати Росії в обході санкцій / колаж УНІАН, скріншот, REUTERS

У Казахстані влада виступила проти того, щоб Росія використовувала їхню територію для обходу міжнародних санкцій, пише російське видання The Moscow Times із посиланням на заступника голови МЗС республіки Романа Василенка.

За його словами, позиція Астани "відома і зрозуміла" всім зацікавленим сторонам, і до неї з розумінням ставляться як у Росії, так і на Заході.

"Казахстан не вводив санкції проти Росії, і Казахстан не приєднався до санкцій проти Росії. Водночас ми не хочемо, щоб нашу територію використовували для обходу санкцій", - сказав Василенко.

Відео дня

Він додав, що республіка "не бажає введення вторинних санкцій", а тому влада вживає всіх необхідних заходів для того, щоб обходу Росією не відбувалося. Василенко також заявив, що у Казахстану з РФ у двосторонніх відносинах "проблем немає", але існують "різні питання", оскільки самі по собі відносини двох сусідніх держав "дуже різноманітні".

Як Росія обходить санкції через Казахстан - що повідомлялося

Нагадаємо, як писав УНІАН, казахстанська компанія ARC Group допомагає РФ обходити міжнародні санкції, обслуговуючи російські літаки Су-30СМ, на яких встановлено французьке авіаційне обладнання THALES і SAFRAN.

Зазначалося, що міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm розкрила сенсаційну схему, яка дає змогу Росії продовжувати обслуговувати свою військову авіацію.

Вас також можуть зацікавити новини: