Type-45 і Typhoon Британії безпорадні перед балістикою Ірану / колаж УНІАН, скріншоти

Експерти з оборони стверджують, що Збройні сили Великої Британії не в змозі захищати Ізраїль від балістичних ракетних атак Ірану, пише The Telegraph.

Зокрема, колишній міністр оборони Британії Бен Воллес заявив, що реактивні винищувачі Королівських ВПС Typhoon не мають відповідної зброї, а есмінці Type-45 Королівського флоту також погано оснащені або ж не мають достатнього особового складу для відбиття зазначених атак.

Відставний офіцер Королівського флоту Великої Британії Том Шарп висловив думку, що ситуація, яка склалася, - наслідок 40 років недофінансування:

Відео дня

"З огляду на те, що відбувається на Близькому Сході і в Росії, нам потрібно прискорити нашу здатність забезпечити протиракетну оборону за допомогою наших есмінців Type-45".

The Telegraph пише, що Велика Британія може збивати крилаті ракети і безпілотники, і під час попереднього іранського нападу на Ізраїль у квітні вона це продемонструвала. Однак, їй важко справлятися з більш досконалими балістичними ракетами, які Іран використовував для атаки на Ізраїль 1 жовтня, додали у виданні.

Зазначається, що під час зазначеної атаки британські літаки Typhoon, що базуються на базі ВПС Акротірі на Кіпрі, не збили жодної іранської ракети.

У The Telegraph нагадали про плахи Великої Британії зробити свої есмінці Type-45 одним з основних засобів захисту від балістичних ракет, завдяки зброї Aster 30, яку схвалив ще Бен Воллес на посаді міністра оборони. Але цю зброю ще не розроблено, зазначили в газеті.

Іран атакував Ізраїль 1 жовтня - що повідомлялося

Нагадаємо, як писав УНІАН, увечері 1 жовтня Іран запустив кілька сотень балістичних і крилатих ракет по Ізраїлю. Вибухи тривали близько години.

Зазначалося, що кількість балістичних ракет приблизно вдвічі перевищує кількість запущених Іраном у квітні.

Вас також можуть зацікавити новини: