Михайло Якубович не вірить у велику ескалацію в світі / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, кадр з відео

Ніхто у світі морально не готовий до Третьої світової війни і не планує "запускати ракети".  Таку думку в інтерв’ю Radio NV розповів сходознавець Михайло Якубович.

"До Третьої світової, мені здається, крім українців, ніхто не готовий в світі. Я можу зробити цей висновок, відвідуючи різні країни, спілкуючись з різними діячами і в науці, і пов’язаними з політикою. Немає людей, які були б готові залізти в бункери, там сидіти", — розповідає він.

За словами аналітика, навіть в умовах російсько-української війни еліти обох країн залишаються у відносно комфортних умовах, і ніхто не ховається під землею.

Відео дня

"Навіть еліти — українські і російські - сидять не в бункерах, а часто перетинаються між собою в нейтральних країнах, що нам теж дуже добре відомо. І говорити про те, що ці еліти готові запускати ракети і лізти [в бункери], жити, як у книзі Москва 2030… Такого не буде. Немає людей, які б готові були це робити", – переконаний Якубович.

Це у повній мірі стосується і ситуації на Близькому Сході, вважає експерт.

"Один день війна, один день мир — буде приблизно така ситуація в відносинах між Ізраїлем і Іраном і іншими діячами. І навіть після американських виборів: прийде [до влади] Трамп чи прийде Гарріс, чи взагалі хтось третій (сценарій фантастичний) — вони не будуть суттєво змінювати розклад відносин на Близькому Сході", – каже аналітик.

Перспектива Третьої світової

Як писав УНІАН, наприкінці вересня РФ заявила про намір змінити ядерну доктрину. Відтепер Кремль надав собі формальне право атакувати неядерні країни через запущені безпілотники.

Також ми розповідали, що НАТО продовжує готуватися на випадок повномасштабної війни проти Росії. Зокрема альянс складає нові плани масової евакуації поранених, оскільки вивозити їх гелікоптерами, як в Іраку чи Афганістані, в цій ситуації вже не вийде.

Вас також можуть зацікавити новини: