Трамп вимагає супроводу військового літака через страх перед Іраном / фото ua.depositphotos.com

Штаб кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа попросив надати військові засоби для захисту політика. Причина в погрозах Ірану.

Як повідомляє видання The Washington Post, що кампанія Трампа в останні тижні президентських перегонів у США попросила для нього військовий літак, розширення обмежень для польотів над його резиденціями і встановлення куленепробивних скляних щитів у місцях його виступів, і навіть перевезення політика на військовому транспорті.

У статті зазначається, що ці запити є надзвичайними і безпрецедентними, жодного кандидата в новітній історії не возили на військових літаках перед виборами.

Відео дня

Журналісти наголосили, вони були сформовані після того, як американська розвідка отримала дані, що Іран продовжує активно прагнути до ліквідації Трампа. При цьому не відкидаються варіанти із застосуванням безпілотників і ракет.

Байден повідомив журналістам, що доручив задовольнити прохання Трампа про додатковий захист:

Доти, доки він не просить F-15. Я доручив міністерству надати йому все, про що він просить, так, як якщо б він був чинним президентом. Якщо це відповідатиме такій категорії, то все в порядку. Але якщо ні - він користуватися цим не може.

Висловлювання Трампа про Іран

Колишній президент США Дональд Трамп нещодавно заявив, що Ізраїлю варто завдати ударів по ядерних об'єктах Ірану у відповідь на іранський ракетний напад минулого тижня.

"Вони запитали Байдена: "Що ви думаєте про Іран? Ви б ударили по Ірану?". І він сказав: "Тільки б вони не вдарили по ядерному обладнанню". Адже це те, що ви хочете вдарити, вірно? Я сказав: "По-моєму, він помилився. Хіба це не те, по чому ви повинні вдарити?" - сказав він.

Вас також можуть зацікавити новини: