НАТО готується до можливої війни / фото facebook.com/NATO

Естонія у співпраці з Латвією, Литвою і Польщею провела випробування трьох прототипів бункерів, які встановлять на кордонах країн.

Національний директор з питань озброєнь Естонії Магнус Саар розповів Breaking Defense, що вони завдали ударів по слабких місцях конструкцій, щоб побачити, як вони працюють. Також це має дати можливість проектувати лінії фронту:

"Ми не стріляли з гаубиці. Ми просто використали вибухівку на бункерах в певних місцях, на різних дистанціях, в різних точках. Це функціональні випробування, а не імітація бойових умов".

Один з прототипів зробили з менших елементів, які військові можуть встановити самостійно, інші два - є цілісними конструкціями. Бункери навмисно зробили більш легкими, щоб встановлювати їх без використання кранів.

Відео дня

За даними журналістів, конструкції площею 35 квадратних метрів мають витримувати артилерійські удари. Вони вміщуватимуть до 10 солдатів, а  у складських приміщеннях зберігатимуть невибухові боєприпаси.

Країни Балтії готуються до оборони

Нагадаємо, що у Естонії, Латвії та Литві неодноразово казали, що можуть стати наступними цілями російської агресії.

На початку цього року стало відомо, що ці країни вирішили звести на кордонах з Росією та Білоруссю лінію оборони, яка включатиме бункери, опорні пункти та розподільні лінії. 

Вас також можуть зацікавити новини: