США виділять черговий пакет допомоги Україні / фото ua.depositphotos.com

США наступного тижня оголосять про виділення Україні значного пакету озброєнь, проте на практиці Вашингтон, ймовірно, відкладе постачання через брак зброї на складах Пентагону, пише видання CNN.

За інформацією видання, цей пакет буде значно більшим, ніж нещодавні допомоги, які коливалися на рівні 200 мільйонів доларів. До нього, імовірно, увійдуть артилерійські снаряди, засоби ППО та інше озброєння, що "має вирішальне значення для ведення бойових дій".

Зазначається, що зараз у США залишилося 5,9 млрд доларів США в рамках президентських повноважень щодо скорочення озброєнь для України, заявив Пентагон цього тижня, термін дії яких спливає наприкінці фінансового року менш як за два тижні. Ці повноваження дозволяють Пентагону вилучати запаси безпосередньо з американських запасів для відправки в Україну, і саме так США постачали більшу частину зброї та обладнання, яке вони надали Києву.

Відео дня

"Президентські пакети скорочення спочатку були задумані як спосіб постачання Україні зброї та обладнання у короткостроковій перспективі з початку війни з Росією. Деякі пакети почали прибувати в Україну протягом кількох днів після їх оголошення, що дозволило США швидко постачати зброю та боєприпаси українським військовим у розпал війни. ", - наголошують журналісти.

Військова допомога для України - деталі

Раніше на цьому тижні CNN повідомив, що США надають Україні менші пакети військової допомоги, оскільки запаси зброї та обладнання, які Пентагон готовий відправити Києву зі своїх запасів, скоротилися. Але зіткнувшись із можливістю закінчення терміну дії фондів, США тепер можуть прийняти інший підхід, оголосивши про великі пакети військової допомоги, на доставку яких підуть місяці.

Незодавно Німеччина передала Україні новий великий пакет військової допомоги, куди, серед іншого, увійшли танки Leopard 1 A5, САУ GEPARD, дрони та понад 60 тисяч боєприпасів калібру 155 мм. Про це повідомила прес-служба уряду Німеччини.

Вас також можуть зацікавити новини: