Китай і США можуть закінчити війну, впевнений Зеленський / скріншот

США і Китай могли б покласти край війні в Україні, якби відкинули вбік розбіжності та діяли спільно. Таку думку висловив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Bloomberg Television.

Він упевнений, що Китай здатний зіграти "величезну роль" у вирішенні конфлікту, оскільки Москва дуже залежить від свого експортного ринку.

Також Зеленський спростував, що українські та російські сили зайшли в глухий кут на полі бою. За його словами, українські військовослужбовці перебувають у кращому становищі з точки зору живої сили, ніж кілька місяців тому, і новий наступ - це питання озброєння бригад.

Відео дня

Крім того, хоча президент України і похвалив схвалену допомогу США на суму 61 мільярд доларів, він акцентував, що військовій техніці потрібно надто багато часу, щоб дістатися до фронту.

"Це найбільша трагедія цієї війни: між рішенням і реальним фактом на нас чекає дуже-дуже-дуже довге очікування", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, днями президент Фінляндії Александр Стубб заявив, що Китай може покласти край війні Росії проти України одним телефонним дзвінком на найвищому рівні.

За його словами, Росія зараз дуже залежить від Китаю.

"Один телефонний дзвінок президента Сі Цзіньпіна вирішив би цю кризу", - сказав Стубб.

Вас також можуть зацікавити новини: