Експерти оцінили невдалий запуск ракети "Сармат" / скріншот

Під час випробувань у РФ прямо в шахті вибухнула ядерна міжконтинентальна балістична ракета РС-28 "Сармат". Експерти припускають, що причиною цього стали проблеми з рідинною силовою установкою, пише Der Spiegel.

Норвезькі фахівці із землетрусів з інституту Norsar не змогли знайти підтверджень сильному вибуху, тоді як експерт Джордж Баррос з Інституту вивчення війни заявив, що діаметр вирви після провального запуску становив приблизно 62 метри.

У матеріалі йдеться про те, що "Сармат", при масі понад 200 тонн, у 6 разів важчий і вдвічі довший (35 метрів), ніж американські ядерні ракети Minuteman III. Президент РФ Володимир Путін заявляв, що РС-28 "Сармат" може обійти всі сучасні засоби ПРО, оскільки має кращі тактико-технічні характеристики.

Відео дня

"Коли ви випробовуєте нові системи, ви повинні очікувати помилок на початковому етапі. Але у випадку з "Сарматом" це виглядає як велика помилка", - заявив виданню експерт Міжнародного інституту стратегічних досліджень Тімоті Райт.

Він також припустив, що проблема може полягати в рідинній силовій установці, Росія може мати труднощі з подібними технологіями.

Європейський експерт у галузі ракет Маркус Шиллер у коментарі ЗМІ стверджує:

"Росія не представляє гарної картини в розробці цієї ракети. Цей інцидент ще раз показує, що в російській збройовій промисловості не все гладко"

А ось Крістіан Меллінг із Фонду Бертельсманна додав, що невдалі випробування "Сармата" шкодять іміджу РФ.

"Експерти дивляться на розробку "Сармата" і тепер сміються від душі", - підсумував він.

Інші новини про "Сармат"

Раніше УНІАН повідомляв, що, до невдалого запуску, Володін пригрозив ракетним ударом по Страсбургу. Він звернувся до Європарламенту з погрозами через заклик закликав зняти з України обмеження на удари по території РФ.

"Якщо таке станеться, Росія дасть жорстку відповідь із використанням більш потужної зброї. Ні в кого не повинно бути ілюзій щодо цього. Державна Дума наполягає на цьому", - заявив Володін.

Крім того, у Кремлі теж прокоментували епічний провал на випробуваннях ракети "Сармат". Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков запропонував звернутися до військових для отримання відповіді з цього питання.

Вас також можуть зацікавити новини: