У Мі-5 говорять про російську загрозу / фото ua.depositphotos.com

Російська військова розвідка має завдання створити хаос на британських та європейських вулицях, заявив генеральний директор Mі-5 Кен МакКаллум.

За словами очільника британської контррозвідки, поплічники кремлівського правителя Путіна намагаються завдавати ударів в інших місцях світу, сподіваючись послабити рішучість Заходу щодо України. Його слова цитує The Telegraph.

Водночас МакКаллум зазначив, що висилка сотень російських дипломатів з Європи серйозно вдарила по здатності спецслужб РФ шкодити на Заході. Через це Росія та Іран все частіше доручають "брудну роботу" криміналітету. Зокрема, російська військова розвідка активно вербує злочинців:

Відео дня

"ГРУ, зокрема, виконує постійну місію, спрямовану на створення хаосу на британських і європейських вулицях. Ми бачили підпали, саботаж тощо. Небезпечні дії, що здійснюються зі зростаючою нерозсудливістю".

Також гендиректор Мі-5 відзначив значне зростання кількості неповнолітніх, які перебувають під слідством у зв'язку з причетністю до тероризму. Він каже, що крайній правий тероризм значною мірою орієнтований на молодь.

Російські шпигуни в інших країнах

Влітку ЗМІ з'ясували, що британським військовим роздали безпекові інструкції, в яких йдеться про можливу роботу російських шпигунів. Зокрема, бійців попередили, що за військовими базами можуть стежити.

Також раніше повідомлялося, що Європа готується до можливих російських диверсій на енергетичних об'єктах Норвегії.

Вас також можуть зацікавити новини: