Ліпавський заявив, що потрібно активніше боротися з російським впливом / фото European Union

Росія відповідальна за 80 відсотків операцій впливу у світі, тому Заходу потрібно бути більш рішучим у своїй боротьбі. Про це заявив голова Міністерства закордонних справ Чехії Ян Ліпавський під час виступу на міжнародній конференції "Resilient Europe", йдеться у повідомленні на сайті МЗС країни.

"Наразі Росія відповідає за 80 відсотків операцій впливу у світі. Це в чотири рази більше, ніж решта країн світу разом узятих. У боротьбі з впливом Кремля нам потрібно набагато більше рішучості, ніж ми мали до цього часу", - заявив він.

За словами глави МЗС Чехії, для цього потрібно активізувати стратегічну комунікацію, посилити санкції та активніше застосовувати вже існуючі правові заходи.

Відео дня

"Війна проти України та агресивна політика Кремля яскраво ілюструють необхідність більш ефективної протидії гібридним загрозам", - додали в МЗС.

9 жовтня в Празі відбулася міжнародна конференція "Resilient Europe", у якій взяли участь понад 250 учасників з 30 країн світу. Головною темою було іноземне втручання, вплив та іноземна дезінформація, які становлять зростаючу загрозу для безпеки Чехії та всієї Європи.

Російські інформації впливу - що відомо

США звинувачують Росію у використанні державних пропагандистських ЗМІ для впливу на вибори 2024 року. Американські розвідувальні агентства вважають, що Кремль віддає перевагу Дональду Трампу, а не Камалі Гарріс, вважаючи його більш скептично налаштованим до підтримки України з боку США.

Також повідомлялося, що Росія платить жителям Молдови за те, щоб вони проголосували проти вступу до ЄС на референдумі 20 жовтня, а також проти прозахідної президентки Майї Санду на виборах.

Вас також можуть зацікавити новини: