РФ відновлює експорт пального / фото УНІАН

Російський експорт нафтопродуктів відновився в першій половині цього місяця завдяки відновленню поставок дизельного палива та мазуту на тлі покращення темпів переробки. Такі дані наводить Bloomberg.

За перші 15 днів цього місяця морський експорт російських нафтопродуктів становив приблизно 2,2 млн барелів на день. Це майже на 10% більше, якщо порівнювати з середньодобовим серпневим показником.

Експорт дизельного палива та газойлю склав близько 807 тис барелів на день (+10%). У той же час, постачання мазуту підскочили на 13%, до 749 тис барелів. 

Відео дня

У минулому місяці постачання впали до мінімуму за чотири місяці через скорочення експорту мазуту та дизпалива, на які припадало 70% всіх поставок нафтопродуктів з РФ.

Теперішнє зростання пов’язують із прискоренням темпів переробки. Раніше вони дещо знизились через атаки українських БПЛА. 

Удари по території РФ – останні новини   

На початку вересня повідомлялось, що Московський нафтопереробний завод, який належить російської компанії "Газпром", призупинив роботу після атаки дронів

Тоді ж стало відомо, що для відновлення переробки нафти на установці "Євро+" буде потрібно "п'ять-шість днів".

У серпні стало відомо про велику пожежу на нафтобазі в Ростовській області, яку атакували дрони. На  супутникових знімках нафтобази було видно густий чорний дим, а також осередки займання. 

За даними OSINT-аналітика MT_Anderson, внаслідок атаки було повністю зруйновано 14 резервуарів з паливом. Ще декілька виявились частково зруйнованими. 

Вас також можуть зацікавити новини: